Day: November 30, 2021

by admin admin No Comments

Πρόσκληση στα Σεμινάρια / Workshops του έργου INNO.TRITION

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου με έμφαση στην αξιοποίηση των υπολειμμάτων ελαιουργίας, οινοποιίας και τυροκομίας με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Τα workshops απευθύνονται στους εμπλεκόμενους φορείς και στο ευρύ κοινό σχετικά με:

  • Την ανάπτυξη καινοτόμων πρώτων υλών για την παραγωγή τροφίμων ειδικών χαρακτηριστικών
  • Την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με την χρήση υποπροϊόντων αμπελουργίας, ελαιουργίας και τυροκομίας
  • Τα οφέλη από την χρήση ειδικώς επεξεργασμένων προϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής στο κρέας.

Τα Σεμινάρια / Workshops θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη, 7 – 8 Δεκεμβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό, Διεύθυνση: Π.Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη, Τ.Κ. 47042, Άρτα και στο Επιμελητήριο Άρτας, Διεύθυνση: Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Τ.Κ. 47100, Άρτα*

Παρακαλούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 03/12/2021: τηλεφωνικά στο 2681028728 (Επιμελητήριο Άρτας), ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση innotrition@e-artas.gr

Στις ημερίδες του έργου INNO.TRITION οι ομιλητές θα αναλύσουν πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως τη σημασία χρήσης φυτογενών ουσιών στη διατροφή των ζώων, την αξιοποίηση υποπροϊόντων ελαιουργίας, οινοποιείας και τυροκομίας για την παραγωγή βιολειτουργικών ζωοτροφών, την επίδραση ζυμούμενων υποπροϊόντων της φυτικής παραγωγής στην υγεία των ζώων και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος, τη δυνατότητα ιχνηλάτησης του Ηπειρωτικού κρέατος μέσω των διατροφικών του επιλογών, τη χρήση των φύλλων ελιάς και ελαιοπυρήνα στη διατροφή των ζώων, την απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το κρέας του μέλλοντος και ποιος ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων στην παραγωγή του, την ανάπτυξη του ερωτήματος αν έχουν πλεονεκτήματα οι vegan και vegetarians έναντι των κρεατοφάγων, την ανάλυση αν υπάρχει Ελληνικό κρέας και σε τι συνίσταται και τέλος ποια είναι η αξία της πιστοποίησης του κρέατος για τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Οι ομιλητές είναι άνθρωποι που εργάζονται πολλά χρόνια στον τομέα της διατροφής των ζώων, της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και των τροφίμων, της μικροβιολογίας τροφίμων, της ανάπτυξης προϊόντων κρέατος με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, του slow food, από τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου και του ιδιωτικού τομέα.  

Λόγω των περιορισμών COVID 19, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο θα βρείτε στο site: https://interreginnotrition.uoi.gr/

* Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του COVID 19, για την είσοδο στους χώρους διεξαγωγής απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου

Top